A férfi meddőség kezelése

A férfi meddősséggel való küzdelem eszközei

Ezen probléma kezelése egyenes arányban függ attól, mi okozta a meddőséget, és hogy milyen diagnózist állított fel a szakember. Ha a betegnél a spermatogenezis megkárosodását fedezték fel, akkor annak a fertőzésnek a kezelését indítják el, amely az urogenitális szervekben lépett fel, illetve az endokrin rendellenességek korrekciójába kezdenek.

Ezen kívül, azoknál a betegeknél, akiknél a spermiumok mobilitásával léptek fel gondok, javasolt a hormonális terápia alkalmazása. Ezt a terápiát nagyon ritkán alkalmazzák, mint a kezelés alapvető formáját.

Ha a férfi meddőség oka a here-visszér tágulása, akkor a kezelés sebészi beavatkozással történik. Ezzel a beavatkozással javul a vénás vér kiáramlása a heréktől. Az ilyen beavatkozások eredménye a vér stagnálásának eltűnése, a spermatogenezis helyreállása és az anyagcsere stabilizálódása.

A férfi meddőség kezelése alatt lehetséges gyógyászati készítmények szedése is, amelyeket csak a kezelőorvos írhat fel, és azt is csak azt követően, hogy megkapta a beteg kivizsgálását tartalmazó összes eredményt.

A férfi meddőség kezelésének minden szakaszában szükséges az olyan anyagok szervezetbe történő bevitele, amelyek hozzájárulnak a spermatogenezishez. A külön erre a célra összeállított vitaminokból, ásványi anyagokból és aminosavakból álló készítmények, nemcsak hogy növelik a férfi gyermeknemző képességét, hanem egészében látványosan serkentik az egészségi állapotát is.